Tescil alınan marka, patent, faydalı model, tasarımların sahibine sağladığı haklar Türkiye için geçerli olup, uluslararası koruma için belirli süreler dahililinde yurtdışına müracaat edilmesi gerekmektedir.
Yurtdışı Marka Tescili
Türkiye de tescil alınan markalar sahibine yalnızca ülke sınırları içerisinde koruma sağlamaktadır. Marka sahipleri ihracat yapma, ürünlerinin veya hizmetlerini tanıtımı amacıyla yurt dışında fuarlara katılım gibi nedenlerle ülke sınırları dışında ticaret gerçekleştiriyor ise markalarını ilgili ülke veya ülkelerde tescil ettirmelidirler.
Uluslararası marka tescil; topluluk tescilleri ve ülkesel olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilebilmektedir. WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) çatısı altında Madrid Protokolü sistemi ile üye ülkelerde tescil alınabilmektedir. EUIPO (Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi), OAPI (Afrika Fikri Haklar Organizasyonu), ARIPO (Afrika Bölgesel Fikri Haklar Organizasyonu) topluluk markalarıyla bölgesel tescil alınabilmektedir. Bunun dışında ilgili ülkenin fikri-sınai haklar kurumuna müracaat edilerek ülkesel marka trescili alınabilmektedir.
Müşteri Memnuniyeti İlkesiyle Yola Çıkan Firmamız, Kişiye Yapılan Yatırımın En Büyük Sermaye Olduğunu Benimsemektedir. Müşteri odaklı yaklaşımımızla, sizin için en iyi çözümleri üretmeyi ve memnuniyetinizi sağlamayı amaçlıyoruz. Kaliteli ve özel hizmetler sunmaya devam ediyoruz.